Yritykset

Mukana olevat yritykset

 

Kittilä

Snow Village

Lainiotie 566, 99120 Kittilä
riikka.ilves@snowvillage.fi

Snow Village on Ylläksen lähellä sijaitseva lumen ja jään maailma. Snow Villagessa on 100 paikkainen lumiravintola, 24 lumesta tehtyä hotellihuonetta, jääkappeli häitä varten sekä erilaisia lumi- ja jääveistoksia. Lisäksi on 8 vuokrattavaa mökkiä ja 100-paikkainen sisäravintola. Snow Villagesta lähtee myös safareita, joten vilskettä riittää. Paikka on hyvin erikoinen ja ainutlaatuinen.

Työssäoppimispaikkoja tarjolla: kokki, tarjoilija, siivooja, opastus, vastaanotto

 

Ylläsjärvi

Cafe Restaurant Ylläs Kota

Vaeltajantie 2, 95980 Ylläsjärvi
yllaskota@gmail.com

Lounas ja Á la Carte ravintola, Sport Resort Ylläksen alueella.

Työssäoppimispaikkoja tarjolla: kokki, tarjoilija

 

Suomen Elämysravintolat Oy

Vaeltajantie 2, 95980 Ylläsjärvi
sanna.palosaari@yllas.fi

Suomen Elämysravintolat Oy operoi kahta rinneravintolaa Ylläs-tunturin huipulla. Ravintolat ovat avoinna talvikaudella joulukuusta huhtikuun loppuun. Toinen ravintola on auki myös kesäkaudella (heinä-syyskuu).

Työssäoppimispaikkoja tarjolla: kokeille, tarjoilijoille ja muille matkailu- ja ravintola-alan opiskelijoille

 

Tmi Sanna Leena Heikkilä

Tmi Sanna Leena Heikkilällä on toimipisteet Äkäslompolossa ja Ylläsjärvellä.

Aurinkotupa Latukahvila

Aurinkokuja 1,  95980 Ylläsjärvi
posti@suklaaruusu.com

Työssäoppimispaikkoja tarjolla: tarjoilija- (kahvila) ja kokkiopiskelijoille (lounasruoka)

 

Ylläsjärven Tunturihotelli

Ylläsjärventie 160, 95980 Ylläsjärvi
tunturihotelli@gmail.com

Ylläsjärven Tunturihotellissa on 100 paikkainen ravintola, 36 huonetta, tilaussauna sekä saunat miehille että naisille. Avaamme ruskakauteen ja olemme auki aina vappuun saakka. Suurin osa vieraista tulee Euroopasta (mm. Hollanti, Ranska, Saksa ja Belgia). Vastaanotto on auki klo 8 – 24. Keittiö toimii buffet ruokailuna,
ruoka on osin lappilaista ja jouluna sekä uutena vuotena on juhlakattaukset.  Samoissa tiloissa toimii ohjelmapalveluyritys Safartica.

Työssäoppimispaikkoja tarjolla: keittiö, vastaanotto

 

Äkäslompolo

Hotelli Ylläshumina / Humina-Loma Oy 

Q5 SAFARIS

Tiurajärventie 27, 95970 Äkäslompolo

toivo.qvist@ylläshumina.com

Hotelli Ylläshumina on Ylläksen alueen vanhimipia perhe-hotelleja. Viihtyisä hotelli on erittäin kansainvälinen hotelli, 95 % vieraistamme ovat Keski-Euroopasta. (Sveitsi,Saksa,Ranska,UK)Hotelli tarjoaa omalaatuista asumista standardhuoneista, huoneistoihin ja erittäin korkealaatuisiin superior ja suitehuoneisiin. Korkeatasoinen ruokaravintola jossa tarjolla a la carte, päivittäinen noutopöytä teemapäivineen, kansainvälinen vinoteekki ja lounge sekä pubi, jossa ruokaa, musiikkia ja karaokea.

Q5 SAFARIS järjestää erilaisia retkiä ja aktiviteetteja läpi vuoden Pallas-Yllästunturin kansallispuiston upeissa maisemissa. Safaritalostamme voit valita haluamasi seikkailut: moottorikelkka- tai huskysafarit, lumikenkäretket tunturiin, maastohiihtoa tai vaikkapa porovaljakkoajelun revontulten alla!
Sesonkien aikana järjestämme retket viikko-ohjelman mukaan – ja myös tilauksesta.

Palveluumme kuuluu myös hiihtovälineiden ja lumikenkien vuokraus sekä välinehuollot ja suksien voitelut. Skishopissa on myynnissä kaikenlaista tarpeellista Lapin luontoon.

Q5 SAFARIS on Hotelli Ylläshuminan yhteistyökumppani ja safaritalomme sijaitsee aivan hotellin päärakennuksen vieressä.

Harjoittelija saa meillä osallistua täysipainoisesti työhön ja olla mukana tekemässä kaikkia työvaiheita. Harjoittelijoille tarjoamme asunto ja ruokaedun sekä muut henkilökuntaedut.

Työssäoppimispaikkoja tarjolla: kokeille, tarjoilijoille,oppaille sekä kiinteistöhuoltopuolelle.

 

Cafe & Bar Routa

Sannanrannantie 3, 95970 Äkäslompolo
mikko@routa.net

Katso esittelyvideo!

Cafe & Bar Routa on eläväinen kahvila Äkäslompolossa, Suomen kuuluisimman K-kyläkaupan, Jounin kaupan sisällä. 70 asiakaspaikkaisessa kahvilassa satsataan erinomaisiin kahvi- ja teetuotteisiin, Segafredon erikoiskahvit ovat varmasti kylän parhaimmat. Tarjolla on paikallisten leipureiden valmistamia leivonnaisia ja itse tehtyjä todella suosittuja keittoja. Myös janoisia autetaan monilla tuotteilla. Cafe & Bar Routa on innovatiivinen asiakaslähtöinen kahvila, jossa panostetaan asiakaspalveluun. Mikäli haluat meille harjoitteluun, käy hammaslääkärissä, koska meillä hymyillään paljon.

 

Konijänkän Kotieläinpiha

Konijänkäntie 1, 95970 Äkäslompolo
info@konijanka.fi

Konijänkän Kotieläinpihalla asustaa sekä tutumpia kotieläimiä että eksoottisempia ilmestyksiä. Yhteensä eläinasukkeja on miltei 300 ja eri lajeja/rotuja on lähes 100. Ihastuttavien eläinten lisäksi Kotieläinpihalla riittää runsaasti puuhaa koko perheelle – ikään katsomatta. Kotieläinpiha on mainio retkikohde erilaisille ryhmille kuten koululuokille, työporukoille tai eläkeläisryhmille.

Työssäoppimispaikkoja tarjolla: mm. matkailualan, eläintenhoitoalan, luontoalan, maatalousalan, hevosalan ja ravitsemusalan opiskelijoille (ympäri vuoden)

 

Lapland Hotel Ylläskaltio

Sivulantie 7, 95970 Äkäslompolo
yllaskaltio@laplandhotels.com

Suosittu hotelli Ylläksellä tarjoaa mutkattoman majoituksen saunallisissa ja savuttomissa huoneissa, sujuvat kuljetukset monipuolisiin rinteisiin sekä tuhdit ruokailut buffet-pöydästä. Lapsille ja nuorille hotellista löytyy oma pelihuone ja pienimmille leikkihuone. Seitsemän tunturin taika avautuu koko poppoolle huikeina harrastusmahdollisuuksina ympäri vuoden. Ladut ja kelkkareitit lähtevät pihasta. Työssäoppijoille tarjotaan maksuton majoitus ja kaikki henkilökuntaedut
(mm. hissiliput henkilökuntahintaan ja paljon muuta).

Työssäoppimispaikkoja tarjolla: vastaanotto, myynti, huolto, siivous, keittiö, ravintola

 

Lapland Hotel Äkäshotelli

Äkäsentie 10, 95970 Äkäslompolo
akashotel@laplandhotels.com

Katso esittelyvideo!

Ylläksen ensimmäinen hotelli ja Ylläksen laajin ravintolatoiminta. Hotelli tarjoaa kaikkea hyvään oloon, aktiiviseen lomaan ja kokoukseen aidossa kylätunnelmassa. Perinteinen Pirtukirkko tanssittaa kansaa pikkutunneilla ja Pirtun Kellarista löytyy kylän paras jatkopaikka. Hyvinvointipalvelut Ylläksen tyyliin ovat Feelgood-palveluja. Hotellissa on mahdollisuus erilaisiin eksoottisiin lappilaisiin hoitoihin sekä hemmotteluhoitoihin . Liikunnan ja kuntosalin vastapainoksi tarjolla on saunaosaston iloja. Työssäoppijoille tarjotaan maksuton majoitus ja kaikki henkilökuntaedut (mm. hissiliput henkilökuntahintaan ja paljon muuta).

Työssäoppimispaikkoja tarjolla: vastaanotto, myynti, huolto, siivous, keittiö, ravintola

 

Lapland Safaris Ylläs

Sivulantie 10, 95970 Äkäslompolo
anne.harjulahti@laplandsafaris.fi

Lapland Safaris Ylläs järjestää monipuolisesti safareita ja retkiä Ylläksen alueella. Valikoimaan kuuluu mm. lumikenkäilyä, husky- ja porosafareita, erilaisia moottorikelkkasafareita, retkiä Snow Villageen sekä suosittuja revontuliretkiä lumikenkäillen, moottorikelkoilla, bussilla tai kävellen. Tarjolla on sekä taattuja
viikkolähtöjä että erikokoisille ryhmille sopivia räätälöityjä paketteja. Retket voivat olla lyhyitä 2 tunnin ohjelmia tai yliyön seikkailuja. Ohjelmat sopivat kaiken
ikäisille. Suurin osa asiakkaista on ulkomaalaisia matkailijoita, mutta safarit sopivat kaikille luonnosta ja talviaktiviteeteista kiinnostuneille.

Työssäoppimispaikkoja tarjolla: Monenlaisesta toiminnasta kiinnostuneille opiskelijoille. Työssäoppijalla on omien kykyjen ja kiinnostuksen mukaan mahdollisuus osallistua safareille ja avustaa pääopasta erilaisissa tehtävissä, tehdä erilaisia toimistohommia myynnin ja markkinoinnin tueksi (asiakaspalvelua, materiaalien päivitystä, some-päivitystä, tapahtumien suunnittelua) tai kiinteistöjen, tapahtumapaikkojen, moottorikelkkojen ja varusteiden ylläpitoon ja huoltoon liittyviä tehtäviä. Edellytyksenä englanninkielen taito, toiveena reipas ja joustava asenne.

 

Restaurant Tower

Tunturintie 16, 95970 Äkäslompolo
eeva.kaulanen@yllas.fi

Lounas- ja iltaruokailuravintola Äkäslompolon keskustassa. Erikoisuutena myös aasialainen ruoka.

Työssäoppimispaikkoja tarjolla: kokki, tarjoilija (myös kesällä)

 

Ravintola Poro

Reittitie 2,  95970 Äkäslompolo
porp@ravintolaporo.fi

Ravintola Poro vaalii nimensä mukaisesti perinteistä lappilaista ruokakulttuuria. Poroaterioiden raaka-aineina käytetään lihaa monipuolisesti. Lisäksi tarjoillaan mm. hirveä, karhua, riekkoa, metsoa, härkää ja broileria. Pohjoisen kaloista on listattu tunturijärven rautu, kuha ja lohi eri muodoissaan. Kalojen kaverina – ja muutenkin – käytetään lappilaisia juureksia, sieniä, marjoja ja erilaisia luonnontuotteita.

Työssäoppimispaikkoja tarjolla: ei tällä hetkellä

 

Sport & Safari Pub Ylläksen Kaivohuone

Tunturintie 22, 95970 Äkäslompolo
kaivohuone@laplandhotels.com

Ylläksen Kaivohuoneella ei jää paitsi urheilutapahtumista tai yhteisistä ilon hetkistä. Screeneiltä voi seurata kiinnostavimpia urheilutapahtumia samalla kun maistelee pubruokien aatelisia tai tutustuu juomatarjontaan. Työssäoppijoille tarjotaan maksuton majoitus ja kaikki henkilökuntaedut (mm. ilmaiset hissiliput ja paljon muuta).

Työssäoppimispaikkoja tarjolla: pubi

 

Tmi Sanna Leena Heikkilä

Tmi Sanna Leena Heikkilällä on toimipisteet Äkäslompolossa ja Ylläsjärvellä.

1. Konditoria-Leipomo Suklaaruusu

Tunturintie 16 A 4, 95970 Äkäslompolo
posti@suklaaruusu.com

Katso esittelyvideo!

Työssäoppimispaikkoja tarjolla: leipurin, kondiittorin ja kahvilan työtehtäviin.

 

Y1

Tunturintie 56, 95970 Äkäslompolo
yllaspirtti@laplandhotels.com

Ravintolakerroksesta löytyy herkkuja joka makuun. Eri ruokapisteistä voi valita mieleiset vaihtoehdot ja nauttia maukkaan aterian viihtyisissä tiloissa silmänruokaa unohtamatta. Ikkunoista avautuu Pallas-Ylläs -kansallispuiston huikeat maisemat. Ravintolamaailmasta löytyy Café Express, Ski Pub, Cafe, Buffet, Á la Carte, Food Garden ja tilausravintola. Työssäoppijoille tarjotaan maksuton majoitus ja kaikki henkilökuntaedut (mm. ilmaiset hissiliput ja paljon muuta).

Työssäoppimispaikkoja tarjolla: huolto, siivous, keittiö, ravintola

 

Ylläs Avain

Tunturintie 16 a 1, 95970 Äkäslompolo
yllasavain@yllas.fi

Vuonna 2008 perustetulla palveluyrityksellä on vankat juuret Ylläksen matkailutoiminnassa. Yritys huolehtii Ylläksen alueen kiinteistöjen avainpalvelusta, siivouksesta
ja huollosta. Tarjolla on lisäksi konsultaatiopalveluita, neuvoja mökin vuokrauksessa, hankinnassa ja muissa lomakiinteistöihin liittyvissä kysymyksissä.

Työssäoppimispaikkoja tarjolla: asiakaspalvelusta innostuneelle matkailualan opiskelijalle, siivous- ja puhtaanapitoalan opiskelijalle